Iskolai ünnepély

Iskolai ünnepély

Az 1848-49-es forradalom és szabaságharc emlékére, a márciusi események felidézésével.

A mi március 15-énk

Ebben a tanévben iskolai ünnepséggel emlékeztünk meg az 1848-as forradalom- és szabadságharcról. Az iskolai énekkar és az 5.b közös produkciója a március 15-i nap eseményeit elevenítették fel.  Narrátorok, többszereplős jelenetek, versek és dalok idézték meg az ikonikus történéseket: márciusi ifjakat a Pilvaxban, a tömegek lelkesítését, a 12 pont és a Nemzeti dal elszavalását és persze Táncsics kiszabadítását is.

A szöveges jeleneteket érzelmekkel töltötték meg a 110 tagú ének- és zenekar dalai, amiket Péter Judit és Kukovecz Gábor tanítottak be. Az ötödikes lányok tánca zárta a műsort. Ennek aláfestő zenéje szintén élő énekszó volt. A koreográfia Mihókné Papp Zsuzsa tanárnő munkája. Habár az előadásra színültig telt a tornaterem, melynek gyönyörű díszeit Hajagos Andrea készítette, mégsem volt szükség hangosításra. Az előadó gyerekek tiszta és szép beszédükkel is hozzájárultak az ünnepélyességhez, a nézők pedig csendben, figyelve hallgatták őket.

A műsor végén iskolai díszokleveleket osztott ki Benis Andrea igazgatónő azok közt a gyerekek között, akik országos vagy városi versenyeken kiemelkedő szereplésükkel öregbítették a Kelenvölgyi Általános Iskola hírnevét.

Megérte sokat készülni erre a napra, mert mindenki a legjobbat adta magából: alkotók és befogadók egyaránt.

Csorba Edit

A tablót készítették : a 6.a osztály tanulói.

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.