Márton napi projekthét

Márton napi projekthét

2017.11.06-11.10.

Iskolánkban hagyományteremtő Márton napi témahetet tartottunk. A gyerekek megismerkedhettek a Márton napjához kapcsolódó néphagyományokkal, valamint Márton történetével.

 Az alsótagozatos diákok rajz és technika órán, valamint délutáni szabadidős tevékenységeken ehhez a jeles naphoz kapcsolósóan libákat, lámpásokat készítettek, papírból libatollat formáltak. A projekthéten a libák és lámpások sokasága matematika órákon is megjelent. A gyerekek magyar órán Mártonhoz kapcsolódó verseket, mondókákat tanultak. Természetismeret órán a libákról, és a Márton naphoz kapcsolódó néphagyományokról tanulhattak, megismerhették, mi is az a tollfosztás. Csütörtök délután táncházzal színesítettük a programsorozatot. A gyerekek Szakácsi Zita tanárnővel népi táncot tanultak, jó hangulatban töltötték a délutánt a tornateremben. A 4.a osztály lelkes tanulói reggelente az iskolai hangosbemondón át népi hagyományokat, verseket, énekeket, mesét szólaltattak meg. Megtanultuk, hogy miért fontos ezen a napon libát enni, hogyan lett Mártonból püspök.Játékos kvízkérdésekkel készültek a gyerekeknek, a kisebbek színezőt is kaptak.

A projekthét célja az volt, hogy ehhez a jeles naphoz kapcsolódó ismereteket játékos formában, egész héten át apró részletek által tanulják meg a gyerekek.

Projekthét fotói

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.