Német /angol nyelvi tábor Ausztriában

Vasárnap reggel izgatottan indultunk el a német táborba. A hosszú úton zenét hallgattunk és beszélgettünk, jókat nevettünk. Útközben megnéztünk egy Hundertwasser templomot is. Fáradtan érkeztünk meg a szálláshelyünkre, a Turnersee partján álló hotelbe, ahol gyönyörű táj fogadott bennünket. Vacsora után elfoglaltuk a szobáinkat.

Hétfőn reggel elindultunk az iskolába, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket. Három csoportra osztották bennünket (2 német 1 angol). Néhányan magyarul próbáltak segítséget kérni a tanároktól, akik persze így nem értették őket.   Ennek ellenére jó hangulatban teltek az órák.

Tanulás után egy téren ettünk, majd a klagenfurti sétálóutcában kaptunk egy óra szabadidőt.

Miután megérkeztünk a szálláshelyünkre elindultunk egy túrára, ahol megkerültünk egy tavat, ami körülbelül az Erzsébet híd és a Rákóczi híd távolságának felelt meg. Nagyon elfáradtunk. Vacsora után voltak, akik még fociztak, voltak, akik a szobákban beszélgettek.

Kedden reggel a reggeli teendőinket elvégeztük (mosakodás, reggelizés, rendrakás a szobában) majd ismét indultunk az iskolába. Sok új dolgot tanultunk, sokat beszélgettünk és játszottunk. Tanulás után egy templom tornyából csodálhattuk meg a várost és környékét. Rövid buszos utazás után elérkeztünk a Pyramidenkogelhez, a Wörthi-tó partján álló kilátóba. A 60 méternél is magasabb toronyba a sportosabb gyerekek lépcsőn, a kényelmesebbek lifttel jutottak fel, ahonnan lepillanthattunk egész Karintiára. Az este ismét vacsorával és szabadidős tevékenységekkel zárult.

Szerdán reggel is csodás napra ébredtünk. Reggeli után rögtön indultunk a Villach melletti várba, amit egy magas hegy tetejére építettek. Jó meredek emelkedőn baktattunk felfelé. Az út végén nem maradt el a „jutalom”, ugyanis több sólymot is láttunk. Következő utunk a majmokhoz vezetett, akik között sétálva sok új dolgot tudhattunk meg róluk a gondozójuktól.

Sajnos Villachba nem tudtunk busszal bejutni, ezért egy másik városba, Veldenbe mentünk. Végül a nap zárásaként a szállásunk mellett lévő Turnersee-ben fürödtünk, majd rövid sétát tettünk a környéken. Ezen az estén a két születésnapost is felköszöntöttük.

Elérkezett a 4. nap, a csütörtök. Reggel a laktató reggeli után ismét iskolába indultunk. A tanítás ezen a napon is 9-12 óráig tartott, ez volt az utolsó tanítási napunk, ezért egész órán játszottunk.

Rövid szabadidő után megnéztük Klagenfurt címertermét, ahol a falakra festve több száz címert láttunk.  Ezután a planetáriumba mentünk, ahol német nyelvű előadást láttunk, amiből szintén tudtunk tanulni. A hazaúton eleredt az eső, de mi ezt már a buszon ülve nem bántuk. Vacsora után minden csapat az előző este kapott feladatával volt elfoglalva. (Klagenfurt történetéről szóló német szöveget kellett lefordítani, majd az utolsó este előadni)

Az utolsó napon délelőtt szintén a Wörthi-tóhoz utaztunk, a Minimundusba látogattunk el. Ez egy olyan park, ahol a világ nevezetes épületeinek kicsinyített mását nézhettük meg. A mellette lévő hüllő kiállítás megtekintése után újra buszra szálltunk és egy cseppkőbarlanghoz utaztunk Eisenkappelbe.

Az nap végén, vacsora után következett a csapatok előadásainak megtekintése és végül a tábor értékelése.

Szombaton reggel újra hosszú út várt ránk. Délután negyed 5re érkeztünk meg az iskola elé, ahol szüleink már izgatottan vártak bennünket.

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.