Kemence - Nyári tábor

 

A tavalyi tanév végén a 2.a és 3.a osztály tanulói közül és egy-két nagyobb diákkal indultunk táborozni Kemencére.

 Az évek során, mint mindig az idén is úgy terveztünk, hogy diákjaink jól érezzék magukat és élvezzék a táborozás alatti pihenést. A szállásunk nagyon szép helyen, egy erdő szélén a

Feketevölgy Panzióban volt. A szobák 2,3,4 ágyasak voltak. Minden szobához fürdőszoba is tartozott. A panzió több mint fél hektáros kertjében játszótér, napkollektorral fűtött medence, pingpongasztal és nagy füves, játszásra alkalmas terület várta a gyerekeket. A szálláson teljes ellátásban volt részünk, ízletes és változatos ételeket fogyaszthattunk.

 A gyerekek jól érezték magukat és az egymásra odafigyelés, alkalmazkodás, jókedv, jó hangulat sem hiányzott a táborozás ideje alatt.

Eljutottunk Márianosztrára, Veresegyházára, Szokolyára, Kemencén egy helytörténeti kiállítást is volt szerencsénk megnézni a tájház és a vasúttörténeti kiállítás mellett. A többszöri kisvasutazás nagy élmény volt. A túrázás, a fürdés a tábor medencéjében és a sportversenyek, a kézműves foglalkozások igazi jó hangulatot biztosítottak. Az időjárás egy nap kivételével igazán kegyes volt hozzánk.

Egy egész napot tölthettünk az igazi természeti környezetben lévő Kacár tanyán, ahol a tulajdonosok népi mesterségekkel és népi játékokkal ismertették meg a gyerekeket, akik nagyon élvezték ezeket az érdekes játékokat. A faművességet próbálhattuk ki és alkothattunk maradandó tárgyakat. A Medvepark meglátogatása és a medvék etetése is emlékezetessé tette a tábort. A túrák alkalmával a természet szépségeit fedezhettük fel.

A tervezett programok megvalósulása sikeres volt és sok olyan helyen jártunk, amely emlékezetes lehet a gyerekeknek. Kicsit elfáradva, de jó hangulatban tértünk haza.

                                                          

Mészárosné Nécsey Ildikó és Tornyos Katalin

További fotók megtekintése

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.