Magyar Vöröskereszt

Iskolánkban mindig is szem előtt tartottuk az egészségvédelmet és gyermekeink megfelelő edzettségi állapotát, amihez a testi–lelki egyensúly nélkülözhetetlen. Ennek megőrzésére, az ismeretek bővítése, valamint a balesetek megelőzésére és azok szakszerű ellátására nagy hangsúlyt fektetünk. Céljaink között szerepel, hogy minden 7. és 8. osztályos tanulónk ismerje a legfontosabb elsősegélynyújtó ismereteket. Vöröskeresztes, elsősegélynyújtó szakkör keretében a tanulók elsajátíthatják az alapfokú elsősegélynyújtó ismereteket, amelyek életet menthetnek.

A Vöröskereszttel jó kapcsolatot fenntartva készülhetünk területi és országos versenyekre. A felkészülésben segítségünkre van egy hivatásos mentős is, aki nagyon életszerű szituációkat imitálva gyakoroltatja velünk a feladatokat a felkészülési időszakban. Több éve sikeresen helytállunk és a dobogós helyezésekkel térünk haza. Referenciaiskolaként sikeres versenyek lebonyolítását vállaljuk. A dél-budai régióban csecsemőgondozó versenyt is szerveznek, amelyen 8. osztályosaink szívesen vesznek részt, sőt a budapesti versenyen is képviselhettük a kerületet a múlt tanévben. Az iskolai védőnő segítsége nélkül elképzelhetetlen lenne mindez.

 

Az önzetlen segítség a mai világban sajnos igen háttérbe szorul, de a mi iskolánkban karitatív gyűjtéseket is szervezünk, s amikor és ahol tudunk, segítünk. Árvízkárosultaknak, idősebbeknek és rászoruló embertársainknak is évente több alkalommal próbálunk segíteni.

 

Ebben a tanévben mindezeket még kiegészítjük, régi jó szokást felelevenítve, egy Egészségnap megszervezésével és megtartásával.

 

Elérhetőség:

Nagy Tibor
területi vezető
Magyar Vöröskereszt
Budapest, 
Budai Régió
Tel: 70/933-8118

www.voroskeresztbp.hu

www.facebook.com/mvkbuda

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.