3.a

2018-19-es tanév

Alíz Csodaországban

Kalaptánc

Nagy izgalommal készültünk a karácsonyi nagyelőadásra. Ildikó néni a rendezője volt a mesejátéknak, amit az idén előadtunk. Nagy dolog volt az életünkben, hiszen először volt ilyenben részünk. Már nagyon sokat hallottunk ezekről a híres, hagyományként öröklődő előadásokról.

A mi osztályunk nagyon izgalmas jelenetet kapott a darabban. Kalaptáncot adtunk elő. Az egyik meghatározó figurája a mesének Kalapos volt. Mi az ő nagyszerűségét emeltük ki a fantasztikus táncunkkal.

Sokat készültünk, próbáltunk. Köszönet Tornyos Kati néninek, aki nagyon ötletes koreográfiát talált ki. A jelmezeink elképesztők voltak. Színes kalapok, nyakkendő, kesztyűk -ezek a kalapkészítő táncosok kellékei.

Az előkészületek során részletesen megismertük Aliz történetét és a Csodaországban felidézett álom mondanivalóját megfejtettük és meg is értettük. Büszkék vagyunk, hogy Fehér Nyuszit és Ál-Teknőcöt Rita és Mendel varázsolta a színpadra.

A Rocky-s lányok is kitettek magukért. Pattogós zenére elképesztő tánccal vezették be a Szívkirálynő udvartartását. A jelmezük és a táncuk is magukért beszélt. Felejthetetlen élmény volt mindenki számára.

Történelmi ismeretszerzés  

A 3.a osztály történelmi barangolásának első helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt.
Itt rövid megemlékezés után virággal tisztelegtünk az 1956-os hősök emléke előtt.

  

Ezt követően a Nemzeti Múzeumba vezetett utunk, ahol izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozás keretében ismerkedhettünk meg a lovagkor rejtelmeivel.
Felpróbálhattuk a korhű jelmezeket és korabeli pénzérméket készíthettünk. Élményekkel teli hátizsákokkal tértünk haza a programok után.