5.b

2018-19-es tanév

 

Történelmi séta az október 23-i forradalom jegyében

 
Ezen a szép szombaton, a hétköznapi nagy izgalmak után, nagyon vártuk, hogy legyen egy rendhagyó napunk. Az osztály Andrea nénivel és  velem a Móricz Zsigmond körtéri emlékműhöz ment. Ott egy bensőséges, kedves megemlékezést tartottunk: Andrea néni mesélt a történelmi eseményekről, majd Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című verséből mondtunk közösen részleteket. Legvégül virágot helyeztünk el az emlékművön.
Ezután gyalog indultunk el a Gellért tér felé, ahol beszélgettünk a Műszaki Egyetemen történtekről. A hazatérés előtt felsétáltunk kicsit a Gellért-hegyre és kipróbáltuk a csúszdákat és fotózkodtunk a kilátóban.

Egy nagyon szép napot töltöttünk együtt, melynek az is a különlegessége, hogy először mozdultunk ki együtt, mi, az 5.b.

2017 - 2018-as tanév

Kiszabadultunk!

Minket nem lehet csak úgy bezárni! Illetve be lehet, de annyira eszesek, furfangosak vagyunk, hogy szuper gyorsan megfejtünk minden feladványt, megoldunk minden rejtélyt, és már kint is vagyunk. Így volt ez a Sweet Escape szabadulószoba esetében is. Minden csapat épségben kijutott. Imádtunk, köszönjük a lehetőséget!

Kerület napja

Minden évben felfedezzük szeretett XI. kerületünket. Idén a Bikás parkban vetélkedtünk, játszottuk. Nagyon élveztük, erről árulkodik hatalmas mosolyunk is.:-)

 

2016 - 2017-es tanév

Ennyi minden történt velünk idén:

Színházban jártunk, megnéztük a Sárkánymese című előadást a Várkert Bazárban

Osztálykarácsonyoztunk és Skype-on beszélgettünk a Télapóval

Megtanultunk lufi állatot készíteni, bohócok vagyunk, na…

Állatkertben is jártunk:

Mi voltunk az N

Érzékenyítő programokon vettünk részt:

Anyák napjára néptáncos előadással készültünk:

Erdei iskolában a Mecsek lábánál, Izményben voltunk.
Csodás 5 napot töltöttünk itt, nézzétek csak:

Izgatottan várjuk a következő év élményeit

2014 - 15-ös tanév

Üdvözöl az 1.b osztály!

Szeptember

Tanévnyitó ünnepély

Zita néni és Ildikó néni nagy izgalommal vártak minket az osztálytermünkben. Mindenki oda ült, ahova csak szeretett volna, még ajándékot is kaptunk, aminek nagyon örültünk. Nézzétek csak!

Népi hagyományok játszóháza

Mi sem maradhattunk ki a jóból, kipróbáltunk mindent, amit a réten találtunk: íjászkodtunk, sárkányt öltünk, zsákban futottunk, királlyá koronáztuk egymást. :-)

Kerékpáros ügyességi verseny

Bár azt mondták, hogy kicsik vagyunk mi még ehhez, de mi azért is nyeregbe szálltunk, és megvívtunk a legügyesebb kerékpáros címért. Bár helyezést nem értünk el, de nagyon meg lettünk dicsérve, amiért ilyen hősiesen kormányoztunk. Jövőre se hagyjuk ki!

Kelensuli Utcabál és Főzőverseny

Nagyon jól éreztük magunkat az utcabálon, rengeteget játszottunk,kézműveskedtünk és táncoltunk. Ezalatt apáék a kondér körül tüsténkedtek, anyáék pedig gyönyörűen megterítettek nekünk a közös vacsorához. A mi paprikás krumplink lett a legeslegjobb!  Mind befaltuk, de azért a süteményeknek is maradt ám hely a pocakunkban...  Megmutatjuk, milyen klassz volt!

Október

Jókai - kert

Az ősz beköszöntével úgy határoztunk, teszünk egy sétát a hulló falevelek között és megtekintjük a Jókai - kert növény- és állatvilágát. A kert szépsége azonnal elvarázsolt miket, de mikor bekukkanthattunk a Madártani Intézet által kiállított madarakhoz, leesett az állunk.
Azt sem tudtuk, hova pillantsunk izgalmunkban. Számtalan érdekes dologról esett szó, sok újat tanultunk, és  végre megmutathattuk azt is, hogy Mi milyen sokat tudunk élővilágunkról. Szuper délután volt! Izgatottan várjuk a következő kirándulást!

Egészségnap

Szombaton is iskola? Hurrá! - kiáltottunk fel, mikor megtudtuk, mi mindenben lesz részünk. Volt ugrókötelezés, partizán, célba dobás, üldöztük a fognyüvő manókat, beszélgettünk az egészséges táplálkozásról és még sorolhatnánk. Hasznos, élmény dús nap volt, így az sem szegte kedvünket, hogy szombatra esett.

November

Albertfalvi játszótér

Az ősztől búcsúzva nagy sétára indultunk. Meg sem álltunk Albertfalváig, a kedvenc játszóterünkig. Mászókáztunk, csúszdáztunk, hintáztunk, kipróbáltuk a mini kreszpályát is, amit kifejezetten élveztünk. Elhatároztuk, hogy tavasszal is visszamegyünk, ahogy újra kisüt a nap. Jó kis délután volt!


 

December

Télapó itt van!
 

Nagy izgalommal vártuk a Télapót. Hangosan énekeltünk neki, hogy biztosan megtaláljon minket. Először a krampuszok és az angyalkák hallották meg az énekünket, majd megérkezett végre a várva-várt Mikulás is, akit kitörő örömmel fogadtunk. A krampuszok és az angyalkák egy kis műsorral készültek nekünk, amit tátott szájjal hallgattunk. Télapó mindenkit egyesével kihívott, kaptunk ajándékot is. Mindent tudott rólunk: a jó dolgokat és huncutságainkat is. Örültünk neki nagyon, jövőre várjuk vissza!

Karácsony
 

Egész évben ezt vártuk! Végre elérkezett a karácsony! A Jézuska nem csak otthonra a fa alá hozott ajándékot, hanem az iskolába is. Nagyon jók lehettünk idén! Körbeálltuk az iskola karácsonyfáját és hangos énekkel köszöntöttük a szeretet ünnepét. Akkora csomag ajándékot kaptunk, hogy Zita néni alig bírta el. A csomag tele volt jobbnál-jobb játékokkal. Kaptunk rengeteg társasjátékot, kártyát, logikai játékokat, labdákat, ugróköteleket és még számtalan fantasztikus dolgot. Csak ámultunk és bámultunk. Nagyon boldogok vagyunk, csodálatos karácsony volt. Még sok-sok ilyen szép pillanatot szeretnék!

Január

Véget ért az első félév. Nagyon sok mindent megtanultunk, jól el is fáradtunk. A számokat 10-ig már nagyon jól tudjuk, és lassan az ABC összes betűjét megtanuljuk. Akkor aztán csak úgy faljuk majd a könyveket! Várjuk a második félévet, kíváncsiak vagyunk, milyen élményeket tartogat még számunkra.

Február

Farsang

Ha február, akkor farsangi bál! Nagyon nagy buli volt, óriási mulatság, imádtuk! Hepehupa város bábállatkái voltunk. Zita néni és Ildikó néni nagyon meglepődtek, mikor megelevenedtünk. Azt hitték, hogy csak egyszerű, élettelen bábok vagyunk, de jó nagy meglepetést okoztunk mindenkinek, mikor életre keltünk. Szuper este volt, jövőre is beöltözünk, izgatottan várjuk, már most!

Diákolimpia

Ügyességi váltóversenyre mentünk február végén. Az 1.a osztály néhány tagjával alkottunk egy csapatot. Sokat készültünk a megmérettetésre, gyakoroltunk minden héten. Meg is lett az eredménye: pontszerző helyen végeztünk. A tanító nénik nagyon büszkék voltak Ránk, és ezért már meg is érte! Szívesen megyünk máskor is. Hajrá-hajrá Kelensuli!

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.