6.b

2016-17-es tanév

Erdei Iskolában, Horányban voltunk május elején.

További fotók megtekintése

ISKOLÁNK 75 ÉVES 

 
A feliratból mi az "É" betűt mi készítettük el.
 

 

FARSANG

Adventi készülődés

Csodálatos mzeskalácsokat készítettünk a tankonyhán. 

 

FOGYATÉKOSOK VILÁGNAPJA

December 1.
 
Ezen a napon a Barba Negra Music Clubban fogyatékos emberekkel találkozhattunk. 

Bepillantást nyertünk az életükbe, kipróbálhattuk azokat a speciális eszközöket, amiket Ők használnak.

 

 

 

Nagyon elfáradtunk a nap végére.
Megismerhettük a fogyatékkal élő emberek életét.
Láttuk, hogy mennyire igyekeznek ők is teljes életet élni.
Megértettük az alapítvány nevét: "Nem adom fel!"
De rájöttünk arra is, hogy Nekünk, egészségeseknek segítenünk kell Őket az élet minden területén.
Nagyon elgondolkodtató volt ez a nap!

REPÜLŐTÉR

Irodalom órán a kondenzcsíkról tanultunk. Érdekes dolgot olvastunk róla, és mivel mindenkit érdekelt ez a téma, Piroska néni megígérte, hogy elmegyünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
 
 
ÓRIÁSI ÉLMÉNY VOLT EZ A NAP!
 

EGÉSZSÉGNAP

 
Ez a nap az egészségmegőrzés jegyében telt.
Az osztályban mindenki hozott néhány szem gyümölcsöt.
Közösen megtisztítottuk és daraboltuk. Hatalmas tállal lett belőle!
Mindenkinek jutott bőven az egészséges és finom gyümölcssalátából.
Ilyet otthon is fogunk készíteni!
 
 

Elkezdődött...

Jó újra találkozni, sok-sok élményünk van. 

Kicsit furcsa még, de negyedikesek lettünk!

Mi lettünk az alsósok között a legnagyobbak.

 

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG 2016/2017

2015-16-os tanév

2013-14-es tanév

Évnyitó

Az óvodából már elballagtatok, jól tudtátok, hogy ősszel már nem a megszokott csoportotokba, hanem a Kelenvölgyi Általános Iskolába jöttök.
Hiszen első osztályosok lesztek!
Egész nyáron erre készültetek, nagy izgalommal vártátok szeptember 1-jét.

A 2013/2014-es tanév ünnepélyes megnyitója az aulában volt a legkisebbeknek, vagyis Nektek és a végzős nyolcadikosoknak. Sokan csak itt találkoztatok először osztálytársaitokkal.
A műsor után megnéztük saját tantermünket is. Csillogó szemeitekben láttam az izgalmat, de ennél sokkal nagyobb volt az öröm, hisz végre igazi iskolások lettetek!
Elkísértek szüleitek is, akik érezték, hogy Ti most egy nagyon hosszú út első lépéseit teszitek meg. Izgalmas, szép diákévek állnak előttetek, amely nem lesz mindig könnyű, de csak sok tanulással juthattok a TUDÁS birtokába.

Kívánok Nektek ezen az úton kitartást, szorgalmat sok-sok élménnyel, jókedvvel fűszerezve!
Érezzétek jól magatokat, hogy szép emlékeket, jó barátságokat vigyetek magatokkal 8. osztály végén!
Örülünk, hogy itt vagytok, mi Barbi nénivel már nagyon vártunk benneteket…

 

                                                   Piroska néni

 

 

Kelensuli Utcabál és főzőverseny

 

Több éve látogatjuk ezt a remek rendezvényt.Második alkalommal vállaltuk el a főzést a férjemmel.

Káposztás borjú ragulevest rozmaringos kaláccsal, császármorzsát házi málnalekvárral készítettünk, amiben főként a férjem vállalt nagy szerepet. Mind a szülők mind a gyerekek nagy örömmel vették ki részüket a főzéssel kapcsolatos teendőkbe. Remek időtöltés, igazi csapatépítő. Mind a tanárok mind a szülők és persze a gyerekek is kötetlenül tudnak együtt lenni.

                                                                                                                                                                           Blaskó Anikó, szülő

  

Népi játékok fesztiválja

 

       

Futóverseny

 

Kerékpárverseny

 

   

Farsang

Az osztály kedvenc figuráinak egyértelműen az Angry Birds mondható el. A gyerekek saját maguk választhatták ki, hogy ki melyik szereplő szeretne lenni. Nagyon élvezték a szerepek kiosztását, és örömmel javasoltak egymásnak is ötleteket, hogy kihez melyik figura illik. Mind a tánc megtanulása, gyakorlása, mind pedig a jelmezek viselése nagy örömet és vidámságot jelentett a gyerekek számára. 

 

 

2014. március 15.

Nem tudom ki, hogy van vele, de talán a legtöbb szülő számára erről az ünnepségről (visszaidézve a gyermekkorunkat) az jut eszébe, hogy egy hosszú, kissé unalmas, történelmet idéző esemény ünnepségén veszünk részt.

A Kelenvölgyi Általános Iskola erre igencsak rácáfolt, mert egy olyan színvonalas színházi előadást láthattunk a gyermekek előadásában, élő zenével kísérve, hogy végre talán először bántuk, hogy ilyen hamar vége lett.

A jelmezek, a díszlet és a gyermekek hibátlan előadásmódja lenyűgözte a szülőket, akik ezen az ünnepségen részt vettek. A gyermekek minden korosztálya részt vett az előadásban, így a kicsik édes bája és a nagyobbak komolyságának ötvözése nagy sikert aratott. A sok készülődés és tanulás, nem csak a gyermekeknek lehetett nehéz, és erőfeszítő, de az őket felkészítő pedagógusok számára is. Az Igazgatónő általi dicséretek, melyet ezért az előadásért osztott ki, a gyermekek számára emlékezetes marad. A tornaterem díszlete és a jelmezek változatosak voltak, és nemzet színben pompáztak, melyek szintén meghozták a kellő hatást, miszerint visszarepültünk egy kis időre az 1800-as évekbe.

                                                                                                                                             Tarjányi Dóra

2014. tavaszi zöldítés

Az idén tavasszal megrendezett iskola körüli zöldítést több szempontból is jó ötletnek tartották a szülők. Miután az első osztályos kisdiákok szülei még nem régóta ismerik egymást, itt alkalmuk adódott egy kis ismerkedésre a virágok ültetése közben. Így összefonódott a munka egy kis csevegéssel. A gyermekek néhány hozzáértő pedagógustól és szülőtől sokat tanulhattak, a virágokról, növényekről, melyek egyben az iskola külalakját és környezetét is szépítik. A gyermekek kipróbálhatták a kinti szerszámokat, és ezek használatát is elsajátíthattuk a szülői felügyelet mellett. Arról nem is szólva, hogy igen csak kevés gyermek van, aki nem szeret a vízzel pancsolni, melyet most nem csak játékként, hanem egyben tanulási szándékkal végezhették. Miután szép számban gyűltünk össze és igencsak lelkesek voltunk, a tervezett időn belül végeztünk a pedagógus által elképzelt, és kitűzött feladatokkal, melyet a gyermekek sajnáltak a legjobban. A jó hangulathoz az időjárás is hozzájárult, hiszen gyönyörű napsütéses időt tudhattunk a magunkénak. Az iskola vezetőségének ötlete volt, hogy mindenki hozzon magával egy nyári növényt. Ez azért is sikeres volt, mert így nem került sokba senkinek, és a sok-sok színes virág nem csak a kertet, hanem az ablakokat is díszesebbé tette, melyet már igen csak messziről észre lehet venni. A nagy munkálatok közepette felszolgált zsíros kenyér hagymával és egy kis tea, nem csak az éhínséget és szomjúságunkat oltotta, hanem a szülők számára a régmúltat idézte, melyre sokaknak felelevenedtek a saját gyermekkori, iskolás emlékei, és ezt egymással megosztották. Egy igazán felejthetetlen emléket és hangulatot teremtett, mind a szülőknek mind a gyermekeknek egyaránt, a zöldítés napja.

                                                                                                                                             Tarjányi Dóra, szülő


 

  

 

 

Kamaraerdő

 

 

 

 

Medvefarm

Az 1. b osztály ellátogatott a veresegyházi Medvefarmra, ahol megismerkedhettek a medvékkel testközelből is. Emlékezetes, örök emlék marad számukra az ott eltöltött nap.

 

 

 

Anyák napja

Nagy izgalommal vártuk a gyermekem első iskolai anyák napi ünnepségét. Mikor beléptem a színházterembe két nagymamával az oldalamon, már akkor könnybe lábadt a szemem. A színpad szélén sorakozó virágok valami különös érzelmet váltottak ki belőlem. A gyerekek izgatottan sorakoztak fel az előadás kezdetén, ez nekik is valami új valami első volt megint. Igaz az óvodába már előadtak műsorokat, de azt ők is érezték, hogy ez most valami más. A gyerekek komolyan készültek, hosszú verseket mondtak, melyektől az anyai szívek hevesebben dobogtak, énekeltek és táncoltak, de a legmeghatóbb része mégis az volt a műsornak, mikor a gyerekek kiskori képeit vetítették egymás után sorba. Még Ők is azt próbálták kitalálni, hogy kit látnak a képeken. Végül az ajándék osztásnál mindenki megölelhette és megköszönhette gyermekének ezt a csodálatos élményt.

Kuna Krisztina

    

 

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.