Duna projekt

Klímaváltozás és Duna  Határmenti Régióban

nemzetközi projekt

A Kelenvölgyi Általános Iskola 2019. szeptember – 2021. január időszakban részt vett a Klímaváltozás és Duna  Határmenti Régióban című nemzetközi projektben, amely két település Petrzalka önkormányzata, valamint Újbuda Önkörmányzata iskoláinak együttműködésével valósult meg. Iskolánk tanulói a klímaváltozás kérdéskörével foglalkoztak a megvalósítás során és olyan kérdésekre keresték a választ, hogy milyen hatásai vannak a klímaváltozásnak a turizmusra illetve, hogy milyen megoldásokkal lehet a negatív hatásokat ellensúlyozni, illetve a pozitívakat pedig hasznosítani.

A tanulók a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szakemberei által összeállított Tudásanyag,  saját kutatás, közös gondolkodás és problémamegoldás útján jutottak eredményre, amelyet egy magyar, és egy angol nyelvű prezentáció formájában meg is örökítettek magyar illetve szlovák diáktársaiknak. A 21. századi kompetenciák (kritikai gondolkodás, együttműködés, kommunikáció, kreativitás, digitális kompetencia, anyanyelvi és idegen nyelvi kompetenciák) fejlesztésére erősen hangsúlyt fektető projektben 14 tanuló vett részt.

A résztvevő tanulók: Blaskó Bálint, Kőhalmi Bálint, Pásztor Flóra, Pázsitka Ákos, Perényi Lelle, Timár Virág és Uhri Farkas a 8. osztályból, Balázs Barnabás, Ébli Gergely, Kiss Olívia, Oldal Veronika, Papp Menyhért, Réz Lilien és Szász Karolina a 7. osztályból.

A projektmegvalósító pedagógusok: Szakács Orsolya és Gulya Nikoletta

info@kelenvolgyisuli.ujbuda.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.