Parasport napja

Magyar Parasport Napja

2021. február 22.

A Magyar Paralimpia Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák -, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a parasportok és parasportolók megünneplésére, megemlékezésre hívta meg az ország összes köznevelési intézményét LÉLEKMOZGATÓ programjával.
Iskolánk is nagy lelkesedéssel készült már előre erre a napra érzékenyítési foglalkozások keretén belül. Feldolgoztuk Bartos Erika Őrangyal című könyvét színezők, bábjáték keretében. Ennek a  könyvnek a meséi a speciális igényű gyerekek mindennapjairól szólnak, az ő útjukon keresztül pedig az elfogadásról, az együttélésről. A felsős diákokkal megnéztünk ehhez az alkalomhoz kapcsolódó filmeket: pl. Guttmann -  Egy kivételes ember, A csodafedezet – Vitéz Halassy Olivér, A lehetetlen határán – magyar parasportolók.
Hétfői napra esett február 22-e így minden a testnevelés óra keretén belül lehetőségük volt az osztályoknak a csörgőlabda és az ülőröplabda és a boccia kipróbálására.
A szervezők LÉLEKMOZGATÓ rajzpályázatot is írtak ki az általános iskolák részére, amire szép pályamunkákkal készültek tanítványaink.
Ez a projekt hét igen tanulságos és élményekben gazdag volt mindenki számára. 

titkarsag@kelenvolgy.dbtk.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.