Környezeti nevelés


Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a környezetvédelemmel kapcsolatos programok megvalósítására. Évek óta rendszeresen szelektíven gyűjtjük a hulladékot, őszi–tavaszi papírgyűjtést rendezünk.


2009 őszétől Madárbarát Iskola lettünk. Természetközeli élményt ad a tanuláshoz az iskolakert. Rendszeresen szervezünk iskolazöldítéseket diákjainkkal és szüleikkel közösen, így napról napra szépül környezetünk.

A Föld napja alkalmából rendezett „palánta” programmal minden tanuló családja hozzájárul iskolánk környezeti kultúrájának szebbé tételéhez.

 

 Évről évre egyre több gyermek jut el erdei iskolába, a zöld jeles napokra programokat szervezünk, rendezvényekre járunk, több éve lelkes tagjai vagyunk a békamentőknek. Diákjainknak hagyományőrző játszóházat szervezünk.


Évtizedes hagyománya van a Diákönkormányzat által megvalósított tisztasági versenynek, amellyel nemcsak a tisztaságot, hanem a környezettudatos magatartás elsajátítását célozzuk meg.
„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” elv áthatja iskolánk szellemiségét, erre törekszünk a mindennapjainkban. A természet egyensúlya könnyen felborulhat, fontos, hogy ezt a rendszert lássa át a gyermek és váljék fogékonnyá iránta, érezze át ennek a súlyát. Legyen tudatában annak, hogy a rendszer fennmaradásáért ő is felelősséggel tartozik.

Kerékpározz az iskolába!

 

A megnövekedett autóforgalom és a túlzott légszennyezettség csökkentése végett gyere Te is biciklivel iskolába! A belső udvarban tárolhatod a kerékpárod. http://kerekparosklub.hu/bringazzsuliba
Közlekedhetsz busszal, érkezhetsz görkorcsolyával, rollerrel vagy egyszerűen gyalog, így is csökkentheted a környezeti károkat.
 

 

 

 

Szelektív hulladékgyűjtés

Csatlakoztunk a Házhoz Menő Szelektív Hulladékgyűjtési Rendszerhez. Minden folyosón található kék és sárga szelektív kuka.
Kék gyűjtőedény – papír
Bedobható: újság, könyv, hullámpapír, csomagolópapír, kartondoboz, italos doboz (tetrapak)
Sárga gyűjtőedény – műanyag:
Bedobható: ásványvizes PET palack, kiöblített háztartási flakon és annak lecsavart kupakja (samponos, habfürdős stb.), háztartásban előforduló tiszta fólia (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák stb.).
2011 júniusától a sárga edénybe elhelyezhető a fémhulladék is (fém üdítős doboz).
A földszinten van lehetőség a használt elemek elhelyezésére.
Az iskolakertben komposztáló működik.
 

Békamentés


Minden tavasszal békamentőkhöz csatlakozunk, munkájukat segítjük.
Amennyiben az időjárási feltételek úgy alakulnak, hogy nem lelünk egyetlen békát sem, terepi foglalkozással egészítjük ki a napot.

Kelensuli időkép

Iskolánk tornatermének tetején meteorológiai mérőállomás működik, ez szolgáltatja az adatokat az időkép honlapjára.

Itt megtekinthető: http://www.idokep.hu/automata/kelensuli

       

titkarsag@kelenvolgy.dbtk.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.