Madárbarát iskola

Madárbarát kert

Pályázati forrásokból folyamatosan környezettudatosabbá tesszük iskolánk udvarát, amely több részre osztható, a „terasz” alkalmas színtere az elmélyült beszélgetéseknek, a tanítási órák utáni kikapcsolódásnak vagy a szabadtéri óráknak. A játszókertben kisebb diákjaink is találnak maguknak elfoglaltságot. A fák árnyékában padokon lehet elmélyülten gondolkodni. A korszerűen felújított sportpályánk lehetőséget biztosít a mindennapi testmozgásra, a testnevelés órák megtartására. A sziklakert színes virágaiban gyönyörködhetünk tavasszal. Komposztáló és esővízgyűjtő tartály segíti a mindennapi kerti munkát.

 

 

Iskolakert fái:     

2009 őszétől vagyunk Madárbarát iskola, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak köszönhetően kihelyezésre került 15 madárodú és –etető:

A–típusú odú, B–típusú odú, C–típusú odú, gyöngybagoly költőláda, denevérodú, mókusodú, mesterséges fecskefészek, fecskepelenka, kuvik költőláda, dúcetető, ablaketető, önetető.

Ősszel odúkarbantartást végzünk, felmérjük odúink állapotát, kitisztítjuk őket. Télen napközis tanulóink folyamatosan kapcsolódnak be a madáretetés teendőibe. Tavasszal fiókaköltési megfigyelést végzünk.

Egész évben megfigyelhető madaraink: széncinege, szajkó, balkáni gerle, fekete rigó, zöldike, vetési varjú, szarka.

titkarsag@kelenvolgy.dbtk.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.