Magyar Vöröskereszt

Iskolánkban mindig is szem előtt tartottuk az egészségvédelmet és gyermekeink megfelelő edzettségi állapotát, amihez a testi–lelki egyensúly is nélkülözhetetlen. Ennek megőrzésére, az ismeretek bővítésére, valamint a balesetek megelőzésére és azok szakszerű ellátására nagy hangsúlyt fektetünk. Céljaink között szerepel, hogy minden 7. és 8. osztályos tanulónk ismerje a legfontosabb elsősegélynyújtó ismereteket. A tanulók elsajátíthatják az alapfokú elsősegélynyújtó ismereteket, amelyek életet menthetnek. Bemutatókat is tartanak a vöröskereszt ifi önkéntesei, amelyek során kipróbálható az újraélesztés és betegellátás. Mindez nagyon hasznos és a szakszerű mentőhívás menete is gyakorolható.

A Vöröskereszttel hosszú évek óta jó kapcsolatot fenntartva készülhetünk területi és országos versenyekre, ahol sikeresen helyt állunk és dobogós helyezésekkel térünk haza. Referenciaiskolaként ránk mindig számíthat állandó partnerünk a Vöröskereszt. Versenyek házigazdájaként jó hangulatú és eredményes versenyeknek vagyunk házigazdái. A dél-budai régióban csecsemőgondozó versenyt is szerveznek, amelyen 8. osztályosaink alkalmanként szívesen vesznek részt, sőt a budapesti versenyen is képviselhettük több ízben a kerületet. Az iskolai védőnő segítsége nélkül mindez elképzelhetetlen.

Az önzetlen segítség a mai világban sajnos igen háttérbe szorul, de iskolánkban karitatív gyűjtéseket is szervezünk, s amikor és ahol tudunk, segítünk. Árvízkárosultaknak, idősebbeknek és rászoruló embertársainknak is évente több alkalommal próbálunk jót tenni.

 Egészségnap megszervezése és megtartása is erősíti azokat a törekvéseinket, hogy tanulóink ismerjék az egészséges életmód szokásait és azon az úton induljanak, ami ezt az életformát erősíti.

 

titkarsag@kelenvolgy.dbtk.hu

(1) 424 5374  Fax: 424-5373

1116 Budapest, Kecskeméti J. utca 14.